Особливості синтетичного ковроліну

Використання синтетичного ковроліну можна спостерігати скрізь: у квартирах, офісах, ресторанах, готелях і т.і. Існує декілька причин, по яких синтетичні волокна переважають натуральні (включно з вовною). Це і вартість, і міцність, і довговічність, а також відмінна стійкість до плям.

Придбати такий вид синтетичного виробу для підлоги можна за посиланням Klasttuft .Також там вказана і ціна ковроліну, яка коливається в залежності від обсягу замовлення.

Характеристики різновидів покриття

Існує три основних різновидів штучних килимових покриттів. Кожне з них володіє певними характеристиками.

Нейлон

Нейлон є одним з найбільш відомих синтетичних волокон. Протягом довгих років він вважався єдиним матеріалом для виготовлення килимових покриттів. Як правило, це міцне волокно з високою пружністю (здатність вирівнюватись після сплющування чи ущільнення). Ця властивість матеріалу робить покриття доволі міцним для використання в місцях з активним рухом людей.

Однак у нейлону є й недоліки: він зазвичай дорожчий за інші різновиди синтетичних волокон і не такий стійкий до плям. Хоча додаткова обробка може привести до підвищення цієї стійкості.

Поліестер

Поліетилентерефталат (або ПЕТ) являє собою дуже універсальне волокно, яке довгий час використовується і для виробництва килимових покриттів. Історично так склалося, що поліестер розглядається, як волокно більш низької якості у порівнянні з нейлоном. Він не такий міцний та еластичний. Однак завдяки новітнім технологічним досягненням ПЕТ на сьогодні більш надійний, ніж в минулому.

Великою перевагою поліестера є його стійкість до плям. Ще один його бонус полягає в тому, що ці килимові покриття часто виготовляються з перероблених матеріалів. Це робить їх більш екологічними за нейлонні.

Поліпропилен

Інша назва – олефін. Це універсальне волокно для килимових покриттів. Одною з головних його переваг є зовнішній вигляд, який нагадує вовну. Олефін вважається менш міцним волокном, ніж більшість інших синтетичних матеріалів для виготовлення килимів. Тому він зазвичай використовується в місцях з низьким рівнем трафіку людей.

Проте поліпропилен надзвичайно стійкий до плям та бруду, і тому він ідеально підходить для приміщень, де зазвичай часто розливають різноманітні рідини. Також він дуже стійкий до вицвітання і вигорання.