Що краще Ліноліум чи плитка ПХВ

Під час проведення ремонту дуже важливо підібрати підлогове покриття, адже кожен його вид має свої властивості, сильні та слабкі сторони. Тому іноді доволі важко зробити вибір, особливо, якщо мова йде про такі його різновиди, як лінолеум чи плитка ПВХ. Ознайомитись з можливими видами підлогових покриттів та цінами на них можна, перейшовши за посиланням

Щодо подібності лінолеума та плитки з ПВХ

Головною особливістю, що поєднує ці два різновиди, є те, що вони створюються з застосуванням ПВХ. Хоч спочатку лінолеум і виготовлявся повністю з натуральних матеріалів, але прогрес не стоїть на місці.

Хоча при створенні лінолеуму й плитки ПВХ застосовуються фактично однакові матеріали, та при цьому вони мають й принципові відмінності.

Щодо особливостей й переваг лінолеуму

Лінолеум – доволі універсальний матеріал, який застосовується в офісах і у побуті. Структурно складається він з полівінілхлоридної основи, прошарку скловолокна, декоративного шару та захисної плівки. Доволі часто напівкомерційні вироби мають ще спеціальний нижній прошарок у вигляді ворсу, виготовленого спіненнням ПВХ чи поліестера. Продаж такого покриття здійснюється рулонами чи відрізами завширшки від 1 до 5 метрів, а товщина самого матеріалу складає 3-8 мм.

Серед головних переваг полотна можна виділити:

  • 1.Доступну вартість (набагато меншу за багатьох аналогів).
  • 2.Стійкість до вологи (при якісному проклеюванні швів фактично не пропускає вологу).
  • 3.Високі показники тепло- та звукоізоляції.
  • 4.Великий вибір дизайнерських рішень (крім різних кольорів і відтінків можна підібрати варіант у вигляді дерева, паркету, ламінату, граніту).
  • 5.Легкий монтаж (залучення фахівців не потрібно).

Щодо відмінностей й переваг плитки ПВХ

ПВХ-плитка має практично всі ті самі переваги, що й лінолеум. В деяких питаннях, до прикладу, в аспекті вологостійкості, вона зовсім трошки (не суттєво) програє, бо складається з невеликих розрізнених елементів. Але плитка з полівінілхлориду володіє й додатковими перевагами:

  • 1.Має більшу стійкість до пошкоджень.
  • 2.Має здатність витримувати суттєві коливання температури, що не характерно для лінолеуму.
  • 3.Можливий легкий локальний ремонт покриття шляхом заміни одного з елементів з зовнішнім дефектом.

Найбільшим недоліком полівінілхлоридної плитки можна назвати вищу вартість у порівнянні з лінолеумом.